O PSOE de Boiro está a organizar unha charla informativa sobre a lei LOMCE
  Un santiagues de 57 años fallece en la playa de Barraña
  DE GUARDIA CON LA CUADRILLA 402
Redacción>Boiro>Alén Pérez

Tal e como estaba previsto, ás 14:30h de onte, dous autobuses saían de Boiro dirección a Coruña; nun viaxaban os xogadores e o corpo técnico e no outro a aficción.

Ata a cidade herculina desplazáronse tamén os membros da directiva e o teniente alcalde boirense García Dieguez.

Manu Tubío preparado para emprender el viaje a Coruña. Alén Pérez

BoiroNaRede viaxou cos xogadores e co corpo técnico, e puido ser testigo de como nervios eran visibles en cada recuncho do autobús.

Ás 16:00 apróximadamente, xogadores, corpo técnico e afección chegaban á cidade herculina, cada vez con máis nervios, pero máis próximos ao seu obxetivo, "Ser De Galega".

Ás 17:00, o árbitro deu o pitido que sinalaba o comezo do encontro ante un Sporting Coruñes, que semellaba ser un rival fácil para o Boiro.

Pero o principio non foi así, no minuto 5 da primeira parte, os locais anotaron un gol ao marcador, a misma xogada se repiteu no minuto 10 e no minuto 35 -apróximadamente-.

Mentres, nas gradas, non faltaban cántigos como "A polo ascenso" ou "B-O-I-R-O, todos juntos BOIRO"

Chegou o final da primeira parte, os rapaces de Cardeñosa estaban xa moi desmotivados. Unhas palabras do mister e unhas novas extratexias chegaron para que os rapaces saíran ao campo con máis ganas que nunca.

Pero os nervios non só eran visibles no campo, sinon que nas gradas tamén se vían a simple vista.

Xa ben entrada a segunda parte, o xogador boirense Miguel, anotou o primeiro tanto a favor do Boiro, o que deu o pase directo á liga galega, pero por si non fora pouco, no minuto 40 da segunda parte, cando só quedaban 5 minutos para finalizar o encontro, Nacho Figueira anotou o tanto de seguridade para o CD Boiro.
O CD Boiro xa é de galega!!!

Cando o árbitro pitou o final do partido, xogadores e adestradores comezaron a celebralo, abrazándose entre eles e moitos chorando de alegría. As gradas pouco tardaron en vaciarse, as seguidores e seguidores do CD Boiro saltáron das bancadas e en poucos segundos, o terreo de xogo estaba cheo de seguidores.

Cabe destacar, que como non é habitual, os membros da directiva tamén saltaron ao terreo de xogo a felicitar aos xogadores e corpo técnico, e incluso se atreveron a mantear ao entrenador -Cardeñosa- e ao delegado -Nino-.

Os motivos desta celebración non eran para menos, xa que durante o encontro se sucederon unha serie de errores arbitrais moi claros, un deles e o que máis chamou á atención, foi cando o liña levantou o banderin sinalando falta e o arbitro facendo caso omiso do sinal continuou co partido. Aqui, o adestrador boirense Cardeñosa, chamou ao árbitro repetidas veces para que vise que o liña tiña o banderín levantado e o colexiado lle dixo que se tranquilizase. Sen dúbida a do colexiado unha actitude favorable cara ao equipo local.

A festa continuou cando os xogadores lle fixeron entrega duns reloxos ao adestrador e delegado. Pouco despois, metéronos na ducha xunto con algúns seguidores.

E como si de Iker Casillas e Sara Carbonero se tratara....Miriam entrevista a Nacho con un final pouco visto nunha entrevista...

No autobús non faltou a festa, xa que o porteiro do equipo Mario, fixo unha impecable labor de "speaker".
Polo microfono pasaron todos os xogadores e algún seguidor, así como o corpo técnico.

Á chegada a Boiro, a festa continuou no York e pouco despois en Os Fornos.

Dende BoiroNaRede dámosvos a noraboa por este merecido ascenso e desexámosbos que na vindeira tempada teñadas moita sorte!!! Aúpa C.D. BOIRO!!

En total 35798 visitantes (77862 clics a subpáginas) Gracias por leernos!